Смарт часовника Fitbit Sense може следи температурата на кожата, за да намалява нивата на стрес

Конкуренцията при преносимите джаджи и фитнес тракерите е достатъчно сериозна, за да има огромно разнообразие на атрактивни модели, дори в бюджетния клас. Въпреки това най-продавани остават устройствата, предлагащи сериозен набор от функции за следете на сърдечния ритъм, сатурацията на кръвта и др. 

Fitbit са популярен бранд със силно присъствие, който сега актуализира своето портфолио с премиерата на два нови умни часовника. Това са Fitbit Sense и Versа 3.

Въпреки сходният дизайн има няколко съществени разлики. Fitbit Sense е по-атрактивният модел, който предлага допълнителни софтуерни функционалности.

Новият флагман на компанията извършва подробни сканирания на сърдечния ритъм, чрез предварително инсталираното Electrocardiogram (EKG) приложение. Подобни иновации се срещата на пазара в премиум устройствата на Apple и Samsung от последно поколение. 

Fitbit Sense предлага и уникална функция за следене на нивата на стрес и може да ви предупреди, ако стойностите са твърде високи, което може да е доста полезно в модерния динамичен свят.

 

 

За да се извърши анализа е необходимо потребителия да постави дланта си над екрана и да започне да диша. Вградените сензори на смарт часовника ще измерват сърдечната честота, но и температурата на кожата, което е въжно със интеграцията на ЕDA сензор за електродермална активност.

Данните ще се обработват от приложението на Fitbit, което ще изчислява нивата на стрес и ще опитва с течение на времето да разбере защо кожата ви се чуства гореща, охладена или лепкава. Двете устройства имат вградена GPS навигация, OLED тъчскрийн екрани и водоустойчиви корпуси, осигуряващи защита до 50 метра. 

Fitbit обещават продължителност на батерията до шест дни и подобрен магнитен механизъм на зареждане, като и двата модела са оптимизирани за Fitbit Pay за беконтактни плащания. Първоначално гласовите функции ще са ограничени до Amazon Alexa, но се работи над интеграция на Google Assistant.

Aко Versa 3 е достатъчно близо до смартфона може да извършвате главои обаждания. Цената на този модел е $229, докато Fitbit Sense ще е наличен за $329. Продажбите стартират през септември.