Изненада! Вижте какво се случва с Дария Симеонова от “Откраднат живот“ СНИМКИ

Чаровната пиарка на болница „Света Анастасия“ в „Откраднат живот“, изиграна убедително от Дария Симеонова, поднесе голяма изненада на професионалната сцена.

Актрисата вече не е част от главните действащи лица в хитовата медицинска поредица, междувременно стана и майка, а наскоро стана ясно, че грейва и в два нови филма, в единия от които е в главната роля.

Лентите са на българската кинорежисьорка Зорница София, която работи едновременно върху два игрални филмови проекта, обединени от темата за майчинството, съобщи специализираното издание FilmNewEurope. „Майка“ е в последния етап на дофинансиране, а неговото продължение „Три килограма щастие“ е в начален етап на развитие, пише „Монитор“.

Зорница София – автор лентите на „Мила от Марс“, донесла много международни награди, „Прогнозата“ и „Воевода“, е работила върху сценария на „Майка“ заедно с Миглена Димова-Кумитски, а по този за „Три килограма щастие“ – с Виктория Пенкова и Петър Делчев.

Първият сюжет пресъздава уникалната житейска история на талантливата театрална режисьорка Елена Панайотова, която Зорница София е разказвала и по-рано в документалния си филм Modus Vivendi (2006). Самата Елена не успява да роди свое дете, но понастоящем е възприемана като майка от хиляди деца на два континента. От години нейният хуманитарен проект „Артисти за деца“ помага на сираци в България и Кения да развиват творческите си умения чрез театъра и другите изкуства.

„Майка“ спечели субсидия в размер на 100 000 лв. от Националния филмов център на втората конкурсна сесия за 2017 г. Снимките ще започнат през 2021 г. в Широка лъка в Родопите, София, Пловдив, Найроби и още градове в Кения.

Вторият сюжет представлява комедийна драма за 52-годишна жена, която решава да забременее с детето на дъщеря си, която не е в състояние да зачене, но иначе благородното й решение разтърсва вселената на четирима души.

И двата сценария са базирани на истински истории и са замислени едновременно. „Майка“ е разработена на ScriptEast, а „Три килограма щастие“ получи наградата на Villa Kult Berlinale на 17-ия онлайн форум „София Мийтингс“. Първото заглавие е копродукция с Хърватия и Германия.