Virgin Galactic показаха интериора на космическия кораб VSS Unity

Възможността да колонизираме чужда планета звучи като сюжет от научен филм, но футуристичната идея постепенно започва да се превръща в реалност. NASA вече финансираха няколко впечатляващи мисии и имат амбициозни планове как да транспортират безопасно хора до Марс. 

Желанието на Илон Мъск да ускори тези процеси е обект на множество дискусии, като SpaceX направиха впечатляващ прогрeс с космическата си програма през последните години. Toва не е единствената частна компания, която има амбиции да превърне свободното пътуване в Космоса от футуристична идея в част от ежедневието.

 

Virgin Galactic също планират да се превърнат фактор в тази нова бизнес ниша и от дълго време работят над космическия кораб VSS Unity, който трябва да транспорти първите космически туристи на компанията извън орбитата на Земята.

 

 

Сега разбираме повече детайли за плановете на Virgin Galactic включително и как изглежда интериора на VSS Unity. Eнтусиастите, които искат да впишат името си в историята ще трябва да платят сума от $200 хил., за да резервират еди от първите места на борда на машината.

Компанията си е партнирала с експерти на Under Armour, които са изработили специални тъкани, от които са направени седалките на капсулата. Съвместния проект обещава оптимална сигурност, комфорт и максимално пространство в самата кабина.

Това е възможно с разработването на механизъм, който прибира седалките и позволява на пътниците да се насладят на спиращата дъха гледка на планетата. Всеки от тях ще има достъп до два прозореца, а същия брой камери ще заснемат цялото изживяване, съобщава CNet.

Предстоят още тестове за безопасност, но e възможно регистрациите за първите полети на VSS Unity да стартират още преди края на годината, като интереса към мисията вече е доста голям.

 

 

Oще от Digital: Най-вълнуващите космически мисии през 2020г.