Блясък! Академията за мода връчва за първи път “Изгряваща звезда 2020“ СНИМКИ

Много блясък, стил и заслужено признание ще се изсипят на тазогдишния гала ревю-спектакъл по повод годишните награди за млади дизайнери, организиран от Академията за мода.

За първи път тази година ще бъде връчена и наградата „Изгряваща звезда“ („Rising Star Award“) на най-добрите български млади дизайнери. Студенти по мода и млади модни творци пък, ще бъдат удостоени с приза по време на традиционното лятно събитие Summer Fashion на изискана церемония в елитен хотел в Студентски град.

Красивата статуетка „Изгряваща звезда“, с която ще бъдат наградени победителите, е изработена от емблематичния роден бижутер Анжело Красини.

Разбира се, първи впечатленията си споделя председателят на Академията за мода – проф. Любомир Стойков:

„Българските студенти по моден дизайн и младите модни творци заслужават това признание, защото са креативни, непокорни, изобретателни и необременени. Но все още те не получават достатъчно стимул, публичност и подкрепа, за да продължават своята съзидателна дейност и да са мотивирани за реализация в родната си страна.

Бъдещето на модата като изкуство и перспективата на нашата модна индустрия зависят изключително много от тях. Ето защо Академията за мода реши да постави по-видим акцент върху най-новата дизайнерска генерация и на специална церемония да връчи новоучредените награди Rising Star Award 2020/Изгряваща звезда 2020.“

Церемонията по награждаването ще бъде предхождана от бляскав гала ревю-спектакъл. По покана на Академията за мода своите най-нови колекции ще покажат вече утвърдени дизайнери, сред които и носители на приза „Златна игла“. Сред тях са доц. Йорданка Чернаева, Мария Мичева, Жана Жекова, Евгения Живкова, Мариела Гемишева, Ина Асса, Теодора Спасова, Николай Божилов, Елена Златева, Диляна Матеева и др.

Гала ревю-спектакълът, както и церемонията за награждаването, ще бъдат показани в цял свят с помощта на водещи електронни платформи и социални мрежи чрез т.нар. „live streaming“, „watch party“, Българския моден портал Fashion.bg и Българската модна асоциация.

Марина Кискинова

Водещ на събитието ще е блестящата млада певица Марина Кискинова, която ще допринесе за доброто настроение на гостите с песни от репертоара си, сред които и най-новият й хит „Добре, че беше ти“.