SpaceX ще строят плаващи платформи за свръхзвуков летателен транспорт на Земята и Космоса

SpaceX предизвикаха сериозен отзвук около себе си, тъй като се превърнаха в първата частна компания изстреляла ракета извън пределите на планетата ни. Ключовият елемент от мисията е Starlink – впечатляващото съоръжение, което може да излита и каца вертикално. 

Илон Мъск има изключително амбициозни планове, с които да промени не само начина, по който пътуваме в Космоса, но и на нашата планета. Компанията вече е започнала да наема хора, които да ускорят реализирането на бъдещи мисии до Луната и Марс.

 

Любопитното е, че Starship може да се използва и за извършване на ултразвукови полети на Земята и да съкрати значително времето за полет до най-отдалечените точки на планетата. Следващата голяма цел за SpaceX е създаването на огромни плаващи платформи, които да позволят излитането и кацането на уникалната им ракета. 

По този начин компанията би могла да извършва полети от всяка една дестинация на Земята, където има вода, но за много по-кратко време от самолетите.

 

 

Първоначалната идея е въпросните плаващи станции да представляват модифицирани платформи за добив на петрол с Hyperloop влакове, което ще позволи и придвижването на хора по сушата. Всъщност SpaceX няма намерение да се отказва от амбициозните си планове за пътуване в Космоса, но виждат в дългосрочен план подходяща възможност да обединят някои от проектите си. 

Впечатляващите възможности на Starlink вече изненадаха приятно учените от NASA и космическия кораб ще има важно значение за изследването на планетите в галактиката. Изпращането на първите хора на Марс и евентуалното колонизиране на „червената планета“ ще продължи да бъде най-важния приоритет за Илон Мъск.

Технологиите за разработване на Starlink ще са много подходящи и за придвижване на хора на големи дестинации. Шефът на SpaceX смятат, че ще са необходими между две и три години, за да може ракетата им да бъде достатъчно безопасна, за да извършва ежедневни полети върху плаващи платформи по цял свят. 

Това ще намали не само времето, но и разходите за пътуване на милиони хора.

 

TagsSpaceX