Давидов събра 13 юноши от столичните клубове на едномесечен лагер

Въпреки отмяната на Европейските първенства за подрастващи това лято, БФБаскетбол ще продължи работата с националните отбори. Първи лагер с група от проекто национали от столичните клубове и чужбина започна селекционерът на юношеския национален отбор Георги Давидов.

Наставникът на „А1 Академик“  и помощникът му Веселин Веселинов събраха група от 13 момчета, родени през 2002 г., за едномесечен лагер в София.

Те ще водят специализиран тренировъчен процес от 10 юни до 10 юли в зала „Триадица“, като са предвидени по 4 двучасови тренировки седмично. В тренировките в ролята на консултант ще се включи и селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски.
 
Основната цел на лагера е допълнителна работа на играчите извън клубовете, в оптимално силна конкуренция. Момчетата ще могат да участват и в заниманията на клубните си отбори. За едномесечния период треньорският щаб си е поставил за цел развитието на физически качества; технико-тактически качества и групови и отборни тактически принципи и идеи.
 
Ето и кои играчи е извикал Давидов за лагера в София:
Емил Стоилов – Испания
Веселин Господинов – Италия
Александър Витанов – Италия
Мартин Тодоров – Шампион 2006
Андрей Дюлгеру – Левски
Константин Паисиев – Шампион 2006
Виктор Германов – Левски
Павел Теофилов – БУБА баскетбол
Димитър Генов – ЦСКА
Лъчезар Тошков – БУБА баскетбол
Виктор Маргаритов – ЦСКА
Константин Тошков – БУБА
Иван Павлов – Левски