Лесен трик отстранява най-големият проблем на калкулатора в iPhone

Собствениците на iPhone често се сблъскват с един много необичаен проблем, който е свързан с вградения калкулатор. Ако ви се налага често да извършвате различни изчисления от смартфона вероятно сте забелязали този недостатък. В случая става въпрос за невъзможността да използвате „Backspace“ функционалност или респективно да изтриете погрешно въведена цифра. Това е доста неприятно, особено ако сте въвели дълга комбинация от числа.

 

Добрата новина е, че няма да се налага да търсите или изтегляте външно приложение, тъй като има лесен начин как да се справите със ситуацията. Решението наистина е изключително просто и е свързано с плъзгане на пръста в лявата и дясната посока на екрана. Именно с това движение ще успеете да изтриете цифра, която сте въвели погрешно и ще си спестите доста ценно време, докато работите с iPhone, съобщава Mirror.Co.Uk.

 

 

Oказва се, че тази функция от години е достъпна за потребителите, но доста хора едва сега разбират за нея. Публикация на Кристин Гос в Twitter, която разкрива този трик вече предизвика огромна популярност, което доказва, че не много хора са били информирани досега. Следващият път, когато ви се наложи да изтриете цифра, която въвеждате в калкулатора на iPhone пробвайте да плъзнете пръста си наляво или надясно, за да се справите със ситуацията.

 

Oще от Digital: 10 лесни стъпки за по-добра сигурност на вашия iPhone