Мина от “5-те Сезона“: Тъжно е да видиш Ботев в кофа за боклук! ВИДЕО

Първият самостоятелен видеоклип на Мина Пенкова вече е факт. Видеото към песента „Тръгваш ли“ излезе на 5-и март с официална премиера в канала на певицата в YouTube.

„Във времето на технологиите, в което живеем, като че ли това беше най-логичният избор за представяне на клипа. За добро или лошо, Интернет е мястото, където хората прекарват голяма част от времето си.

А за да им покажем труда си, трябва да стигнем до тях“, сподели Мина.

Точно на обратния полюс е сюжетът на видеото към „Тръгваш ли“. Заснет в читалище „Напредък“ в Горна Оряховица, клипът сякаш ни пренася назад във времето, за да напомни за непреходни и важни ценности, а също и за да ни накара да се замислим за моментите, в които любими хора си тръгват от нас, а ние сме безсилни да променим това.

Режисьор на видеоклипа е младият творец Danyor Nevsta, познат до момента предимно с продукции в Италия. Мина сменя пет визии, а сцената на читалището оживява за също толкова различни картини.

„Читалищата в днешно време май никак не са модерни. Модерно е кофите за боклук да се пълнят с томове класическа литература. Много е тъжно да видиш Ботев в компанията на найлонови торбички, пълни с остатъците от снощната вечеря“, откровена е изпълнителката.

Мина и „Тръгваш ли“ са част и от подбора за годишните музикални награди на БГ Радио. Те се борят за гласовете на меломаните в три категории – за БГ песен, БГ текст и изпълнителка на 2020-а. Гласуването вече тече на сайта на радиото.

Пред Мина Пенкова на дневен ред са ангажиментите с група „5-те Сезона“. Съставът, воден от Стефан Диомов, продължава с концертите си в цялата страна. Но това не пречи бургазлийката вече да планира следващия си самостоятелен проект. Подробности за него очаквайте скоро.