Как да привличате възможностите в живота си

Джим Рон отговаря на този въпрос в ролята си на автор за Success. Според него човек не може да стои и да чака нещата да го връхлитат едно след друго, а трябва да направи така, че да привлича възможностите към себе си.

Ето и отговорът, който Рон е дал по темата:

„Успехът не се преследва, а той се привлича от човека, в който се превръщаш. Веднъж ме запитаха: „Как мога да получавам повече възможности в живота си?“ Това е добър въпрос, но мисля, че отговорът ми би ви изненадал в известна степен.

Мисля да прескоча очевидната (и наложителна) нужда от много труд, постоянство и подготовка. Хората, които ме питат, са много трудолюбиви. Те притежават манталитета на преследвачи. Но какво им липсва?

Привлекателност – най-важната част!

Преди си мислех, че възможностите и успеха са неща, които преследваш. После разбрах, че нещо трябва да се промени. Те не са нещото, което преследваш, а са онова, което идва, когато се превърнеш в привлекателна личност.

Трябва да се научите точно на това. Развийте уменията си, усъвършенствайте тялото и характера си, здравето си, връзките си, защото именно те ще ви превърнат в привлекателна личност. Така възможностите сами ще ви търсят. Добрите ви отношения с хората ще ги накарат да търсят и бизнес отношения с вас.

Всички възможности се появяват след труд върху психологическия успех.

Ключът е да продължиш да се превръщаш в по атрактивна личност, благодарение на уменията, които притежаваш, дисциплината, характера, репутацията и езикът, които използваш. Всички подобни неща те правят по-привлекателен.

Личностното развитие не бива никога да свършва, защото така възможностите няма да спрат да прииждат.

Ако не се променяте ежедневно, никога няма да ви се случват нови неща.“