Микровълновата фурна Juno може да охлади бутилка вино за три минути

Компанията Matrix събира финансиране за интересен продукт с името Juno, който може да промени представата ви за възможностите на смарт джаджите в домовете ни. Всъщност устройството представлява най-бързият и иновативен охладител в света. На практика Juno работи по същия начин, както микровълна фурна, но е предназначен да понижава температурата на различни напитки. За да постигне този ефект Matrix са разработили уникална термоелектрическа технология за охлаждане.

 

 

Според официалните данни Juno е в състояние да охлади до оптимална температура за консумация бутилка вино за около три часа, докато за бира са необходими не повече от 60 минути. Така потребителите биха могли да превърнат чаша горещо кафе в айс кафе, да затоплят студен чай или да изстудят напитка директно в самото кенче. Необходимо е да поставите желаната от вас бутилка или кутийка във вътрешността на Juno и да изберете един от двата бутона за управление на корпуса.

 

 

След като напитката е готова ще видите, че светлината на корпуса се променя от червен в син цвят. Така ще разбирате, че вече е в оптимална температура и готова за консумация. Пълните размери на Juno са 41х33х20 сантиметра при тегло от 7 килограма. Минималистичният дизайн и премиум материалите превръщат устройството в подходящо допълнение към кухнята в интелигентните домове. Официалните продажби ще стартират през есента, като цената на Juno ще е от порядъка на $300.