Бягане за по-бързо слабеене

И аз заедно с вас се образовам в хода на тези съветници за по-качествен спорт. Вижте по-долу, какво научих, че човек трябва да прави, когато е решил да ходи да тича не просто за здраве, но и за отслабване.

  • Планирайте си прехода – Винаги е важно човек да има ясен план преди да започне дадено занимание. С бягането е същото.

    Когато имаш план за действие, ти го следваш и така неусетно успяваш да постигаш желаните резултати. Следващият път не просто отидете на стадиона, за да правите обиколки, ами сменете обстановката. Отидете в парка или пък сменете самата писта за тичане. Поогледайте и си сметнете, че ви е нужно да минете през всяка успоредна алея, за да си направите днешната тренировка. Утре си сложете друга цел и така всеки ден.
  • Разпределяйте силите си правилно – Колкото по-равномерно бягате, толкова по-добре. Отслабването се постига с постоянство, а не с шокови изпитания за мускулите. Ако не сте способен да направите 10км днес, започнете с 1, а после с 2, след това с 3 и така, докато не стигнете заветната цел. Неусетно ще видите как при 10 километровата бариера сте свалили 7-8 килограма, ако не и повече.
  • Сменяйте начините си на тичане – Не говоря, че трябва да се шляете или пък да се влачите, а по-скоро за различни упражнения. Какво значи това – Един ден си направете маратон, на следващия спринтове, на третия катерете стълби, а на четвъртия тичайте по възвишение. Хубаво е да ги редувате, защото тялото ви има шанс да се претовари с по-трудните препятствия, каквото е тичането по склон.
  • Не се фокусирайте към отслабването, а към тичането – Много хора бързо спират с този спорт, защото не постигат очакваните резултати в сроковете, които са си поставили. Причината е, че са изцяло фокусирани върху кантара и часовника, а не върху правилното изпълнение на упражнението. Ако, докато тичате, си следите дишането, ритъма на сърцето и техниката ви на бягане, тогава отслабването ще се появи изневиделица.
  • Никаква музика – Повечето хора правят една голяма грешка в леката атлетика. Слагат си тапи в ушите и се разсейват с музиката, вместо да се съсредоточат върху дейността си. Да, любимите парчета помагат във фитнеса, но на пистата са ви враг. Музикалните парчета имат менящ се ритъм, който ви унася в него, а това ще разстрои правилното ви движение и от там увеличавате риска от травми в иначе безопасен спорт, какъвто е бягането.
  • Дрехите не значат нищо – Да, готино е да гледаш секси дупетата в клинчета на мацките сутрин, но истината е, че това е още една причина да изместиш фокуса си. Конкретно за себе си трябва да се убедиш, че ти е удобно и си правилно екипиран. Обикновени маратонки или дори платненки са подходящ атрибут за краката ти. По отношение на връхните дрехи, винаги е добре да си с една идея по-дебело облекло, защото все пак целиш изгаряне на мазнини. Това се случва с повишаване на температурата, а тя от своя страна се постига с нещо повече от тениска и къси гащи. Усещам, че започвам сам да се разколебавам от първоначалното твърдение, че дрехите нямали значение. Бих перифразирал сега – дрехите нямат кой знае какво значение, стига да са удобни и подходящи за атмосферните условия.