Нюкасъл 1:1 Манчестър Сити, (гледайте тук)

Нюкасъл и Манчестър Сити играят при резултат 1:1 на „Сейнт Джеймсис Парк“ в ранния двубой от 14-ия кръг на Премиър лийг. При успех „гражданите“ ще се върнат на второто място поне за 24 часа. Рахийм Стърлинг откри резултата в 22-рата минута. Джетро Вилемс изравни в 25-ата.

Една промяна има в състава на „свраките“ в сравнение с двубоя с Астън Вила. Хавиер Манкийо заменя контузения ДеАндре Йейдлин. Фабиан Шер е възстановен, но е на пейката за началото.

Пеп Гуардиола е направил пет корекции от мача с Шахтьор през седмицата. Кайл Уокър, Джон Стоунс и Бенжaмeн Менди се завръщат в отбраната на „гражданите“. Давид Силва и Рияд Марез също са титуляри. Голмайсторът Серхио Агуеро е аут заради травма.


Двубоят започна равностойно, въпреки че гостите очаквано владееха много повече топката. Първият точен удар обаче бе в актива на Нюкасъл. Отправи го Сент-Максимин в седмата минута, но Едерсон улови без проблеми. В 17-ата минута Жезус без изведен добре в наказателното поле и опита да върне с пета, но Фернандес пресече. Пет минути след това Манчестър Сити поведе в резултата. Давид Силва и Рахийм Стърлинг опитаха размяна на пасове в наказателното поле и след серия от щастливи рикошети топката се озова на пътя на английския национал, който стреля в десния ъгъл.

Нюкасъл обаче изравни само три минути след това – в 25-ата. Алмирон проби отляво, след което намери Джерто Вилемс. Холандецът бе оставен непокрит, направи едно докосване, след което стреля много прецизно в далечния ъгъл – 1:1.


Шампионите опитаха да наложат натиск до края на първото полувреме, но в играта на „гражданите“ нямаше живец. Веднъж Стърлинг отправи един удар от границата на наказателното поле, но топката бе насочена право в Дубравка и той се справи без проблем.

Нюкасъл: Дубравка, Манкийо, Дъмет, Фернандес, Кларк, Вилемс, Шелви, Хейдън, Алмирон, Жоелилтон, Сент-Максимен

Манчестър Сити: Едерсон, Менди, Стоунс, Фернадиньо, Уокър, Гюндоган, Де Бройне, Д. Силва, Марез, Стърлинг, Жезус

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!
МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!
СТАТИСТИКА ТУК!