Барчовски преговаря с нов американец

Росен Барчовски ще се опита да привлече още един натурализиран американец в националния отбор за европейските квалификации.

“Водя разговори, но не мога да кажа нищо повече. Имаме проблем на позиция 1 при гардовете и с центъра. Хубаво е да имаме поне два варианта с класен чужденез и в зависимост от съперника да избираме.

Много е важно да дойде мотивиран, за да играе за България, защото в противен случай няма смисъл”, заяви специалистът пред “България Днес”.

Дий Бост се представя отлично в последните две години. За съжаление той не винаги е на разположение заради ангажиментите с клубния си отбор.

Пресявките за Евро 2021 се подновяват през февруари. България в група с Гърция, Латвия и Босна и Херцеговина. Първите три тима се класират за финалния турнир.

“Трябва един отбор да бъде зад нас. Гърция и Латвия са фаворити. Босна също разполага с класни състезатели. Периодът на квалификациите ще бъде труден за всички. При Гърция не е такъв проблем, защото те могат да извадят втори или трети отбор. Латвия има двама-трима играчи в НБА и 4-5 в Евролигата. При Босна е почти същото”, коментира Барчовски.

Той е разтревожен от липсата на игрово време за Александър Везенков в Олимпиакос. От началото на сезона българинът е резерва и получава много малко минути на терена.

“Надявам се Везенков да играе повече. Измъчва се, но го виждам, че стиска зъби и чака своя шанс”, допълни Барчовски.