Алтернативни хранителни продукти, за повече енергия

Гледате какво ядете, спазвате хранително меню, но повечето от вас не спазват часовете на хранене. Също толкова важно е да се внимава с това, по колко пъти на ден се храните. Това което трябва да направите е да разнообразявате храната, да се храните по няколко пъти на ден, и да го правите когато сте леко гладен. Както е при един автомобил, не отивате до бензиностанцията, когато бензина вече е свършил, а когато е на привършване.

Колкото до храната, търсете алтернативи на това което обичате. В тази статия ще ви покажем алтернативни храни, които са нещо като заместители на други храни.

Bok Choy (Бок Чой)

Boc-choy

Ако харесвате броколи, пробвайте Бок Чой. Много наподобява на броколи но е по малко калорично и с повече витамини, ако наистина обичате да ядете броколи, по добре го сменете с Бок чой. Най вкусно приготвен е, като го нарежете на салата и му добавите зехтин и чесън.

Persimmon (Персимон)

doesnt-persimmon-tree-fruit-800X800

Ако харесвате ябълки, опитайте персимон. Сладкият азиатски плод е по добър от ябълката, защото има повече съдържание на витамин С. Персимонът се нарича още „Райска ябълка“. Как да го ядете? Тъй като е по мек плод от ябълката, най лесно е като го срежете и го изгребете с лъжица.

Месо от коза

Goat_chops

Ако обичате пържоли пробвайте месо от коза. Защо точно коза ли? Месото от коза има по малко калории, и повече протеини, от свинското месо. По полезно е от пилешкото, по вкусно е от телешко и агнешко, и е по протеиново от свинското. Какво повече да искаме, освен рецептата? Най-вкусно е да го приготвите на барбекю, сложете му малко лимон и розмарин и на бавен огън го изпечете.

Buckwheat (Елда)

product_541

Ако обичате овесени ядки, пробвайте елда. По полезна е от овеса, тъй като не приема толкова, радиоактивност от почвата, колкото овеса, и има повече антиоксиданти. Как е най-вкусно да се сготви? Има две рецепти, за добре приготвена

Edam Cheese (Едам сирене)

edam

Ако обичате странни сирена, това е нещо специално за вас. Едам сиренето е холандско, има много протеини, малко калории и наситен вкус. Ако харесвате сирена, като бри, синьо сирене, камамбер, ементал и други, то тогава пробвайте и от Едам.

big_hapki-ot-sirene-Edam_snimka_3