Джа Морант: Роуз проправи пътя за момчета като мен

Плеймейкърът на Мемфис Гризлис Джа Морант изрази благодарностите си към своя вече бивш съотборник Дерик Роуз, който се отказа от баскетбола преди няколко дни. Звездата на “гризлитата” определи Ди-Роуз като човека, който е проправил пътя за атлетични гардове като него.

“Дерик направи невероятна кариера. Той е страхотен човек и уникален баскетболист.

Всички знаят какво означава той за баскетбола и в частност за по-атлетичните гардове. До голяма степен той проправи пътя за момчета като мен, така че искам да му благодаря за всичко. Най-хубавото нещо в случая е, че той успя да го направи по начина, по който искаше. Поздравления за него!”, заяви Морант.

Роуз сложи край на професионалния си път със 723 двубоя в редовния сезон на НБА и още 52 в плейофите. Средните му показатели са 17.4 точки, 3.2 борби и 5.2 асистенции, като в кариерата си той игра за Чикаго Булс, Ню Йорк Никс, Кливланд Кавалиърс, Минесота Тимбъруулвс, Детройт Пистънс и Мемфис Гризлис. Той е най-младият MVP в НБА, след като грабна наградата през 2011-а.

Освен MVP наградата от 2011-а, Роуз имаше три селекции за “Мача на звездите” между 2010-а и 2012-а, или по-точно преди тежката контузия в коляното. Той бе избран в Идеалната петица на НБА през 2011-а, а две години по-рано спечели приза за Новобранец на годината, като бе и в Идеалния отбор на новобранците.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages