Маринов: Тити има кауза и се бори; Удо: Балкан ще е основен конкурент на Рилски

Петко Маринов и Людмил Хаджисотиров определиха Балкан и Рилски спортист като основни фаворити за титлата в Sesame НБЛ през новия сезон. Двамата гостуваха в баскетболното предаване Sportal Jam.

“Всички знаем, че Тити непрекъснато задлъжнява, но той се бори. Има кауза и се бори – не отстъпва от нея.

Чух се с него няколко пъти. Аз за първи път го видях отчаян през юни и юли. Вече като се стигна до август усетих, че гласът му се променя. Бори се човекът. Левски съществува. Аз и Удо ще се хванем под ръка да гледаме мач на Левски, защото иначе в София нямаше да има баскетбол”, заяви Маринов.

“Те имат ветерани. За младите момчета това е голям бонус и могат да трупат опит. Всички знаем, че в България се дава шанс на младите повече, когато няма пари в даден отбор. Когато се бориш за титли, често няма как да се търпят грешките на младите. От тази ситуация най-големият бонус и плюс ще е за младите”, добави Хаджисотиров.

Говорил съм с някои играчи. Балкан направи добър отбор. Те взеха доста вкарвачи и не знаем какъв синхрон ще направят. Трябва да има и организатори и черноработници. Те имаха един добър черноработник като Митко Димитров, но той напусна. Андрей Иванов е един от най-потенциалните български играчи. Той цяло лято работеше и иска да се развива. В момента в Ботевград и в Ямбол ходеха най-много хора на мачовете. Те имат уникална публика и обстановката е уникална. Те и Рилски спортист ще бъдат над другите отбори”, каза още Маринов.

Андрей Иванов с атлетизма си може да бъде доста полезен. На мен още ми е като млад играч, но той е в пика на кариерата си – на 28 години. Той е добра добавка като го няма Митко Димитров. Косьо Тошков също ще вкара енергия на гардовата линия. Къртис Джоунс доста ми харесваше миналата година като креативен играч в нападение. Малко му е по-спорна другата част от играта. Като че ли нямат типичен център. Това обаче ще им дава вариативност в нападение. Балкан ще е основен конкурент на Рилски спортист”, сподели Хаджисотиров.

Следвай ни:

Снимки: Борислав Цветанов