Дея отстъпи на Черно море, но взе Купата на Черноморските игри

Носителят на Купата на България Дея спорт (Бургас) спечели Купата на Черноморските игри, които се проведоха във Варна. Воденият от Франческо Кадеду тим отстъпи на Черно море (Варна) с 2:3 (25:23, 25:22, 27:29, 20:25, 13:15) в последния мач от надпреварата, изигран в зала „Христо Борисов“.

Бургазлии бяха основен претендент за спечелването на трофея от самото начало, побеждавайки Локомотив Авиа (Пловдив) и Добруджа 07. Днес им бяха нужни само два гейма, които им донесоха Купата.

Домакините също дадоха всичко от себе си в срещата, като направиха и някои ключови смени.

Много силна игра направи резервния диагонал Борис Христов. Силен мач направи и центърът на „моряците“ Борис Начев.

Двата тима тръгнаха равностойно, след което „моряците“ поведоха (7:5). След средата обаче бургазлии успяха да обърнат и да поведат в резултата. Те поддържаха преднина и първи стигнаха до геймбол (24:22), но затвориха при 25:23.

Във втората част ролите се разменяха, но в ключовите моменти носителите на Купата на България взеха превес (20:16). С наближаване на края на гейма домакините успяха да скъсят част от дистанцията, но момчетата на Франческо Кадеду устояха. Така те поведоха с 2:0 гейма.

Третият гейм отново тръгна под доминацията на Дея, но след средата последва изравняване от страна на варненци, които успяха да вземат и водачеството (17:14). В крайна сметка бургаският тим съумя да се върне в битката (20:18), обаче състезателите на Данаил Милушев продължиха да ги следват по петите. Положението се запази до края, борбата ставаше все по-ожесточена. И двата отбора имаха възможност да затворят частта, но Черно море стори това при 29:27 и намали пасива си.

В решителната четвърта част варненци тръгнаха с преднина, но не успяха да я задържат. Дея изравни, обаче противникът отново се откъсна. В средата носителите на Купата на България се доближиха (11:12), но доминацията на „моряците“ продължи. Така мачът влезе в тайбрек.

Там двата тима бяха равностойни, след което домакините отново поеха инициативата (9:7). Резултатът бе изравнен, борбата продължи в следващите минути. С приближаването на края на двубоя от двете страни на мрежата заиграха още по-мобилизирано. Момчетата на Данаил Милушев отново поведоха (13:11), но от Дея отговориха с два аса на Виктор Томов. Това не обезкуражи варненци, които успяха да извоюват успеха.

Следвай ни: