Патрика: Няма спор кой е ЦСКА – отборът от планината ще си остане в планината

Бившата деветка на ЦСКА Петър Витанов коментира актуални теми около клуба от Борисовата градина. Юношата на „армейците“, играл четвъртфинал за КЕШ срещу Марсилия през 1990 година, призна, че мечтае да види червена единайсеторка от 11 българи.

„Спор кой е ЦСКА няма. Такъв спор няма.

Отборът от планината си е в планината. Там ще си остане. Негативно беше тръгването на ЦСКА през сезона, естествено. Когато тръгна негативната серия, веднага започна да се коментира кой докара новия треньор и т.н. Ако се бяха взели под внимание мненията на хора като Лъчо Танев, може би щеше да е друго. Стипич не беше известен дори на журналистите. Винаги съм казвал, че българин трябва да е треньор на ЦСКА. Любо Пенев за мен е професионалист. Не прави чест на Локомотив (Пловдив), ако изкарват неща от кухнята. Томаш също е добър вариант за ЦСКА.

В Левски и ЦСКА трудно изчакват феновете. Томаш има картбланш, младо момче е. Да не стане така, че да го похарчим при първите негативни резултати. В момента играта не е важна, а точките. Красивата загуба никой не я помни. Томаш мисля, че може да се справи. Целта е винаги да сме номер 1, и при Левски е така. Матиас Фаетон една година е 0, дано тази година проличи нещо. За новите още нищо не можем да кажем, трябва да се сработят. Това са професионалисти, трябва бързо да влизат в част. Класата на Делова си пролича във Варна. Чужденците трябва да разберат, че ЦСКА е марка и трябва да се доказваш. Трябва търпение, зимата може би ще има още две-три попълнения, нещата за мен напред куцат още.

За да има футбол в България, трябва да работят школите и да се дава шанс на младите. Барселона винаги налага свои кадри, не казвам, че имаме база за сравнение, но дори такъв голям отбор налага млади. Чужденецът трябва да бъде на 150% по-добър от българските футболисти. Младите трябва да получат шанс и малко да бъдат изчакани. Един мой съименник не беше одобрен в ЦСКА, отиде в Локомотив (Пловдив) и стана национал. В националния отбор половината играят във втора дивизия навън. Искам да видя 11 българи да играят в ЦСКА, това е моята мечта. Подготовката на младите кадри трябва да върви по методиката на първия отбор“, каза Патрика.

„Две-три от титлите на Лудогорец са подарени от ЦСКА според мен. Да не се връщам към дузпата на Иван Турицов, преди това пак пропуснахме дузпа. Дълъг е шампионатът, Лудогорец според мен е преодолим отбор. Лудогорец имаше добри успехи, защото дълги години ЦСКА и Левски бяха слаби. Лудогорец е добър бизнес план, явно успешна методика имат. Видимо Левски засега играят добре, противопоставят се. За мен скрит фаворит е Черно море, Илиан явно работи добре. Ботев (Пловдив) има солиден треньор, вървят нагоре в точковия актив. Постоянството е важно.

Политиката на Славия се доближава до моите виждания, за вътрешните сътресения в клуба – те си знаят най-добре. Не е хубаво тези неща да излизат в медиите, седнете и се разберете като мъже. Тези скандали не влияят добре на отборите. Случилото се в Спартак (Варна) не е приемливо, едно време и в Левски се случи подобно нещо. Президентът Георги Иванов е много прав – ако извадят Спартак и Локомотив, какво правим? Това ще опорочи първенството“, добави бившият нападател на „червените“.

„Винаги ми се иска ЦСКА да е първи. Нека първо стигнем четворката, да съберем точки, тогава ще мислим за нещо съществено. И Ванга, Бог да я прости, нямаше да може да каже къде ще завърши отборът. Говоря за ЦСКА от „Армията“, не за другия отбор. Реално ЦСКА може да се намеси в битката за призовите места, всичко си зависи от отбора. Да вметна нещо – в днешно време футболистите са малко лигльовци. Работата на треньора свършва до тъчлинията“, завърши Петър Витанов.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe