Ще успее ли набралият скорост Септември да се възползва от проблемите в Спартак (Варна)?

Септември и Спартак (Варна) се изправят един срещу друг в двубой от 10-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадиона в столичния квартал „Надежда“ е от 20:00 ч. и ще бъде ръководен от Мариян Гребенчарски.

Настроенията в двата лагера са коренно различни.

Тимът на Николай Митов е в серия от 3 поредни срещи без поражение, в които спечели 7 точки, и се отлепи от дъното в класирането. „Соколите“ пък нямат победа от вече над един месец, а преди седмица отборът загуби варненското дерби с Черно море (0:2), след което се стигна до сериозни сътресения в клуба.

Още след сблъсъка с „моряците“ част от феновете на Спартак призоваха треньора Кирякос Георгиу да си тръгне. Това обаче не се случи и така се стигна до една от тренировките на тима през седмицата, по време на която напрежението ескалира. Привърженици на отбора посетиха заниманието и биха, след което и съблякоха наставника на варненци. След този инцидент собственикът Павлин Николов заяви, че спира финансирането, а бъдещето на клуба остава неясно към този момент.


Със сигурност цялата тази ситуация се е отразила и на футболистите, които също се чудят какво следва за тях. Именно от това ще опита да се възползва тимът на Септември днес и да продължи добрата си шампионатна серия. Столичани започнаха сезона по кошмарен начин, но постепенно започват да намират правилния път и Николай Митов иска да види още от същото.


Гостите ще бъдат водени от Иван Цветанов, който застана начело на „соколите“ и когато Александър Томаш напусна в посока ЦСКА. Трите хикса, какъвто е прякорът на наставника, изведе отбора до равенство с Левски (0:0) преди 3 кръга. Аут за Спартак е защитникът Ангел Грънчов, който изтърпява наказание заради натрупани картони.


Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe