Треньорът на Академик: Може да очаквате много повече от нас през сезона

Помощник-треньорът на Академик Бултекс 99 Георги Андонов сподели пред Sportal.bg, че всички може да очакват много повече от този отбор в шампионата на Sesame НБЛ. Андонов изпълняваше функциите на старши треньор на Академик за Черноморските игри в отсъствието на Йордан Янков.

Академик спечели титлата за втори пореден път след 83-77 във финала срещу Черно море Тича.

„Йордан Янков не трябва да се притеснява за мястото си (смее се, бел.ред.). Това са неща, които тренираме постоянно, които той е сложил като тактически действия и които ние изпълняваме.

Естествено, че да спечелим за втора поредна година турнира Черноморски игри е специално чувство. Дублирахме титлата си. Всичко е супер, много хубаво чувство.

Много равностойни отбори видяхме. Вчера Варна с Ямбол направиха равностоен мач, Ямбол с Шумен – също. Сега днешният мач също беше равностоен, стана супер трилър. Турнирът тази година беше с много емоции и много високо ниво, всички отбори трябва да са доволни.

Ние започнахме 10 дни по-късно и имаме много за надграждане. Това не е истинското лице на Академик, може да очаквате много повече през сезона“, каза Андонов пред Sportal.bg.

Следвай ни: