Национал и Ботев (Пловдив) не се победиха при 17-годишните

Национал и Ботев (Пловдив) завършиха 1:1 в среща от петия кръг на Елитната група до 17 години. За домакините се разписа Кристиян Горянов, докато за “канарчетата” точен бе Мартин Георгиев.

Двубоят започна чудесно за гостите, които поведоха след само три минути игра. Мартин Георгиев изпревари вратаря на противника и даде ранен аванс на “жълто-черните”.

Последва сериозен домакински натиск и ситуациите пред вратата на Ботев започнаха да следват една след друга. Първо Антони Николов се намеси брилянтно, а след това и удар на Кристиян Горянов срещна напречната греда. В края на полувремето гостите имаха възможност да удвоят преднината си, но след корнер топката два пъти се отби от гредата след удари на Иван Атанасов и Симеон Турлаков.

Така почивката дойде при минимален аванс на “канарчетата”.

Второто полувреме започна ударно за Национал и след само две минути игра Кристиян Горянов бе фаулиран в наказателното поле, при което главният съдия отсъди дузпа. Зад топката застана Горянов и направи 1:1. Последваха нови силни минути на домакините, но в 60-ата минута Даниел Ръжданов получи втори жълт картон и те останаха с човек по-малко на терена.

В заключителните минути мача стана изключително отворен и двата отбора имаха добри ситуации да вземат победата. Кристиян Горянов бе близо до обрата, но след спасяване топката отново се отби от гредата. В последната минута “канарчетата” също нацелиха гредата и до гол не се стигна. По този начин двата отбора поделиха точките.

В класирането Национал има 4 точки, Ботев събира 11 пункта.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe