Suzuki ще изненада купувачите с нов евтин автомобил

Новото Suzuki Cappuccino се подготвя за премиерата си. Колата изчезна от моделната линия през 1998 г. И сега ще се върне като евтин спортен модел. Изненадващо е, че производителите на автомобили все още са склонни да предлагат такива автомобили.

Новият Suzuki Cappuccino, както съобщава Carscoops, ще се увеличи на дължина до 4000 мм, ще има междуосие от 2480 мм и ширина на каросерията от 1700 мм. Височината ще бъде 1230 мм.

Това е компактен роудстър, предназначен за двама души. Теглото на машината ще бъде приблизително 1100 кг. Но във второто поколение колата все пак ще стане по-голяма. За сравнение, старото капучино от 1991 г. достигаше 3,3 м дължина.

Двигателят на предишния модел не надвишава 0,65 литра обем. Новият продукт ще получи 1,3-литров двигател с мощност до 150 к.с.

Подобни по размер модели на Toyota и Daihatsu ще получат същия двигател. Във втория случай това е новото поколение на Daihatsu Copen. Тоест, говорим за обединяване на усилията на няколко компании за създаване на технически сходни машини. В това няма нищо лошо, ако благодарение на такива решения сегментът на евтините спортни автомобили се разшири.

 

TagsSuzuki