Панатинайкос с първи голям трансфер след евротриумфа

Баскетболният отбор на Панатинайкос привлича гарда на Макаби Тел Авив Лоренцо Браун. Самият президент на “детелините” Димитрис Янакопулос обяви трансфера, след като публикува снимка на баскетболиста на стори в профила си в Инстаграм. По информация на Eurohoops испанският национал ще подпише тригодишен договор с гръцкия гранд, като Макаби ще получи обезщетение от 600 хиляди евро, тъй като гардът имаше валиден контракт с израелския тим до лятото на 2026-а.

Браун бе избран във Втората идеална петица на Евролигата за миналия сезон, след като записа средни показатели от 13.2 точки и 6.1 асистенции. Макаби обаче не можа да се класира за Финалната четворка, тъй като допусна поражение именно от Панатинайкос с 2-3 победи.

В кариерата си в европейския баскетбол Браун игра за отборите на Цървена звезда, Фенербахче и УНИКС Казан, преди да премине в Макаби през лятото на 2022-ра. С екипа на израелци той стана двукратен шампион на Израел, като спечели и Купата на страната. В Евролигата той е изиграл 161 мача, в които постига по 13.0 точки и 5.1 асистенции.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago