Националка на САЩ по борба преминава към ММА

Една от най-добрите състезателки по борба на Съединените американски щати Форест Молинари преминава към смесените бойни изкуства.

Представителката на “янките” в категория до 68 кг. на редица международни елитни турнири сподели пред mmafighting.com, че сменя спорта, но целта остава същата, както в борбата – да бъде най-добрата в света.

“Няма да се състезавам в ММА просто ей така. Ще го направя като в борбата. Искам да съм най-добрата. За ММА все още съм млада. Ако искам, мога да играя и на Световно и олимпийски игри по борба през 2028-а, но сега ще сложа ММА на първо място. Последните две години фокусът ми беше върху борбата заради Игрите в Париж. Сега нещата се обръщат. Искам да се бия. Боря се два пъти в седмицата, а през другото време тренирам борба. Харесва ми и не ме интересува, че ме удрят в лицето”, заяви 28-годишната Молинари, която загуби мястото си в националния отбор на САЩ за Игрите в Париж. На последната квалификация за място в тима бронзовата медалистка от световно първенство отстъпи пред 20-годишната Амит Алор.

Молинари добави, че тъй като претеглянето в официалния ММА е един ден преди битката, тя ще може да се състезава в по-ниската категория до 61 килограма.

Последвайте каналите ни в: