Марица, ЦСКА, ЦПВК и Левски София са полуфиналистите при момичетата до 16 години

Марица (Пловдив) и три столични клуба – ЦСКА, Левски София и ЦПВК се класираха в топ 4 на държавното първенство за момичета до 16 години. Двата полуфинала и мачовете за медали ще се играят на 1 и 2 юни (събота и неделя) в спортна зала „Левски София“ в столицата.

В последните четири дни (27-30 май) се изигра груповата фаза на финалния турнир за момичета до 16 години. Участваха 12 отбора, които чрез жребий бяха разделени в две групи по 6 отбора.

Те играха по системата „всеки срещу всеки“. Само завършилите на първо и второ място в крайното класиране продължаваха напред, като в полуфиналите те играят на кръст. Отборите, класирали се между трето и шесто място в групите, приключват участието си в ДП за тази възраст сезон 2023/2024 и заемат местата от 5-о до 12-о място по коефициент.

Група А се проведе в спортната зала на стадион „Осогово“ в Кюстендил с домакинството на Велбъжд. Шампионът от миналата година Марица (Пловдив) абсолютно категорично завоюва първото място с 5 победи от 5 мача и без нито един загубен гейм. „Жълто-сините“ събраха 15 точки. На второ място и място в следващата фаза си осигури ЦСКА, който допусна една-единствена загуба – с 0:3 от Марица. „Червените“ загубиха само в четири гейма и записаха 12 точки.

Пет столични отбора и Спартак 1996 (Плевен) си оспорваха първите две позиции в Група Б, която се проведе в зала „Панайот Пондалов“ с домакинството на Славия. И в този поток имаше явен лидер – миналогодишният финалист Левски София. „Сините“, подобно на Марица, не отстъпиха в нито един гейм и завършиха груповата фаза непобедени с 15 точки. Само едно поражение претърпя ЦПВК, чийто състав не успя да вземе гейм срещу Левски – 0:3. Именно само в тази среща волейболистките на полицейския клуб загубиха геймове, печелейки всички остнали срещи на нула.

Така за втора поредна година зала „Левски София“ ще е арена на финалните битки във възрастта, а те ще се проведат през уикенда (1-2 юни).

ПРОГРАМА ЗА ФИНАЛИТЕ:

Събота (1 юни)

17,00 часа: Марица – ЦПВК

19,00 часа: Левски София – ЦСКА

Неделя (2 юни)

14,00 часа: Мач за 3-4 място

16,00 часа: Финал за 1-2 място

Последвайте каналите ни в: