Ники Пенчев и Фенербахче на полуфинал за Купата на Турция

Националът Николай Пенчев и неговият Фенербахче Паролапара (Истанбул) се класираха за полуфиналите на турнира за Купата на Турция. Пенчев и съотборниците му обърнаха и се наложиха над Аккуш Беледийе, с националът Светослав Иванов в състава, с 3:1 (23:25, 31:29, 25:21, 28:26) в последния мач от 1/4-финалите на турнира, игран този следобед.

По този начин Фенербахче продължава напред към финалната четворка за Купата на страната. Там на полуфиналите „фенерите“ ще срещнат носителят на трофея Халкбанк (Анкара), който по-рано днес на 1/4-финалите отстрани Алания Беледийе, с разпределителят на България Георги Сеганов в състава, след 3:0 гейма.

Ники Пенчев влезе за кратко за своя тим във втория и четвъртия гейм като изпълни само два начални удара.

Над всички за Фенербахче бе нидерландецът с италиански паспорт Дик Коой със страхотните 28 точки (1 блок, 1 ас, 60% ефективност в атака и 65% позитивно посрещане – 17) за победата. Махди Газиани добави 14, а Каан Гюрбюз и Ийт Гюлмезоолу се отчетоха с по 13 точки за успеха.

От друга страна Светослав Иванов започна като титуляр за Аккуш, но бе сменен в началото на втората част. Българинът завърши с едва 2 точки (22% ефективност в атака и 40% позитивно посрещане – -2).

Най-резултатен за гостите пък стана игралият за Хебър (Пазарджик) канадски диагонал Брадли Гънтър с 21 точки (4 аса и 40% ефективност в атака – 12).

Последвайте каналите ни в: