Етрополе обърна Звездец и ще се бори за Купата на България във Висшата лига

Волейболистите на Етрополе се класираха за втори пореден път за финала на турнира за Купата на България във Висша лига. Воденият от Ваньо Василев тим обърна и се наложи над носителя на трофея Звездец (Горна Малина) с 3:1 (21:25, 25:19, 25:15, 25:17) във втория полуфинал на турнира, игран в тази вечер.

В миналогодишното и първо издание на турнира Звездец се наложи на финала именно над „червено-белите“ с 3:1 гейма.

Така сега Купата ще има нов носител.

В битката за трофея Етрополе срещне сребърния медалист от изминалия сезон във Висшата лига Дунав (Русе), който отстрани Виктория Волей (Пловдив) в другия полуфинал, игран вчера. Големият финал е следващата неделя (21 януари) от 15,00 часа в зала „Левски София“ преди финала за Money Купа България 2024.

Гостите от Звездец тръгнаха ударно в първия гейм на срещата и поведоха с 9:2, след което постепенно разликата бе наваксана от домакините. След 10-ата точка играта продължи равностойно, но в края играчите на Иван Генков поеха инициативата и спечелиха частта с 25:21. Двата отбора бяха равностойни във втория гейм, но след 8-ата точка Етрополе дръпна. След средата на частта играта отново бе оспорвана, но домакините показаха повече характер и изравниха след 25:19. В следващите две части момчетата на Ваньо Василев бяха доминиращи и се наложиха без особени проблеми с 25:15 и 25:17 за крайното 3:1.

Последвайте канала ни в