Ники Пенчев и Фенербахче напред за Купата на CEV

Националът Николай Пенчев и турският гранд Фенербахче ПиЕрЕл (Истанбул) се класираха за 1/4-финалните плейофи на втория по сила европейски клубен турнир за Купата на CEV.

Пенчев и съотборниците му биха категорично у дома нидерландският Драйсма Динамо (Апелдоорн) с 3:0 (25:13, 25:17, 25:22) в мач-реванш от 1/8-финалите на турнира, игран снощи пред близо 1200 зрители в зала „Бурхан Фелек“.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Fenerbahçe Voleybol (@fbvoleybol)

Така след две победи с 3:1 и 3:0 гейма Фенербахче продължава напред към 1/4-финалите плейофите за Купата на CEV. Там турският гранд очаква победителя от двойката между сръбския Партизан (Белград) и украинския Прометей (Днипро).

Ники Пенчев влезе в игра за своя тим за началото на третия гейм и се отчете с 4 точки (1 ас, 75% ефективност в атака и 63% позитивно посрещане – 3) за успеха.

Най-полезен за Фенербахче стана Ийт Гюлмезоолу с 12 точки (3 блока, 4 аса и 45% ефективност в атака – 9). Емре Саваш, Дражен Лубурич и влезлият на негово място Каан Гюрбюз добави по 9 точки за победата.

За гостите от Апелдоорн единственият с двуцифров актив бе Яник Бак с 10 точки (2 блока, 2 аса, 27% ефективност в атака и 18% позитивно посрещане).

Снимки: CEV.EU

Последвайте канала ни в