Гледайте първия епизод от поредицата на Sportal за Новак Джокович

Sportal.bg ви предлага ексклузивно документалната поредица за най-успешния тенисист в историята Новак Джокович – “Новак – неразказани истории“. Продукцията на Sportal.rs включа осем епизода, в които се проследява пътя му към големите успехи.

Епизодите ще бъдат излъчени в продължение на няколко седмици всеки вторник и четвъртък на Sportal.bg и в нашия YouTube канал.

В първия епизод от поредицата – „Характер“, се разказва за пътя на Новак към големите успехи, за това как той се е изградил като голям шампион. Майка му и баща му споделят за трудностите, през които е минало семейството. Хората, които имат принос за израстването му, говорят за това как се изгражда характер на шампион.

Бащата на Новак Сърджан Джокович говори за трудното начало, в което той е бил един от малкото хора, които са вярвали, че синът му ще постигне големи неща. Сърджан разказва как е търсил пари, за да финансира кариерата на световния номер 1. Когато е 13-годишен Новак заминава за Германия и няколко месеца родителите му нямат възможност да отидат да го видят.

Йелена Генчич е треньорът, който вижда големия талант на тенисиста, а Никола Пилич е специалистът, който има огромен принос за развитието му. Пилич разказва за първата си среща с Новак, а неговите съотборници от отбора за Купа „Дейвис“ споделят каква подкрепа са получавали от него през годините.

Последвайте канала ни в