Локомотив (Пловдив) и Левски определят състава на Топ 6

Локомотив (Пловдив) приема Левски в среща от 30-ия кръг на efbet Лига, като двубоят е чакам с голям интерес от феновете на двата тима. Мачът на стадион „Локомотив“ в парк „Лаута“ започва в 17:45ч. 

В дните преди срещата, която имаше голяма вероятност да се проведе в Пазарджик, бе укрепен секторът за гости, в който местата си ще заемат феновете на Левски. Въпросната клетка породи доста негативни мнения от страна на привържениците на „сините“, които ще бъдат поместени в единия край на Сектор „А“ на стадион „Локомотив“.

Както е известно, в момента стадионът е с намален капацитет заради строежа на две изцяло нови трибуни. Привържениците на Локомотив пък ще намерят своето място в трибуна „Бесика“.

И двата тима преследват класиране в европейските клубни турнири. И ако за Левски по всичко изглежда, че това ще се случи чрез завоюването на четвъртото място, то за Локомотив успехът в днешния мач е задължителен, за да може тимът да играе в първата шестица. Ако пък това не се случи за сметка на Славия, то Локомотив ще си гарантира още две дербита на Пловдив срещу Ботев и борба за седмото място, даващо право на бараж. 

Левски ще трябва да се справя без Хосе Кордоба, който все още лекува травма, както и наказаните Филип Кръстев и Андриан Краев. Наставникът Елин Топузаков призна, че стражът Николай Михайлов е с температура и отпада от неговите сметки за визитата на „Лаута“. Очаква се опитният Ивелин Попов да бъде натоварен с функциите на опорен халф. 

В мача със Славия в предишния кръг Динко Хоркаш и Тодор Павлов от състава на Локомотив получиха контузии, което попречи на тяхното участие в тренировъчния процес на тима. 

Въпреки че двубоят не е графата „рисков“, около 500 полицаи ще охраняват „Лаута“.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe