Адесаня получил контузия само седмица преди битката с Перейра

Новият шампион в “средна” категория на UFC Израел Адесаня разказа за тежка контузия, която е получил само седмица преди третия му сблъсък с Алекс Перейра на събитието UFC 287.

Адесаня сподели в своя YouTube канал, че по време на тренировка в седмицата преди двубоя е получил разкъсване първа степен на кръстна връзка на коляното, но тъй като вече е имал опит с подобни ситуации преди битки, е превъзмогнал болката и е продължил със заниманията.

“Бил съм се така и преди. Три седмици преди дебюта ми във веригата контузих глезена си.

В друг случай, три седмици преди битката с Дерек Брънсън контузих коляното си и трябваше да почивам цели пет дни без да правя нищо! Три седмици преди най-голямата битка в живота ми. Тези неща остават част от историята ми. Никой не иска такива неща да му се случват, но ако не можеш да промениш обстоятелствата, трябва да промениш перспективата си”, разказва хегемонът при 84-килограмовите в UFC.

Въпреки травмата, Адесаня надделя над съперника си с нокаут във втория рунд. Така двамата с Алекс Перейра вече държат по една победа един срещу друг по правилата на ММА, но в професионалния кикбокс бразилецът има два успеха над Адесаня. Въпреки, че мнозина фенове смятат, че спорът между двамата все още не е разрешен, не се очаква да видим сблъсък Адесаня-Перейера отново, тъй като последният обяви пред медиите в дните след двубоя, че ще премине в по-високата категория до 93 килограма.