Съотборник на Везенков готов да удължи договора си с Олимпиакос

Баскетболистът на Олимпиакос Томас Уолкъп заяви, че в тима не се притесняват кой ще бъде съперникът им за плейофите в Евролигата и разкри, че иска да остане в гръцкия клуб в дългосрочен план.

След победата на Олимпиакос, чийто екип носи и българинът Александър Везенков, над Кардица, която бе 58-а поредна в шампионата от миналия сезон до момента, Уолкъп коментира пред ERT, че отборът все още има да извърви дълъг път до Финалната четворка на Евролигата.

„Трябва да продължим по същия начин. Все още имаме три или четири седмици преди да започнем да мислим за финалите.

Единственото, което можем да направим е да продължаваме да работим ден след ден. Не можем да започнем да мислим сега какво ще се случи в края на май или през юни“, заяви гардът.

„В плейофите ще играем, срещу който и да е тим. Не можем да променим това, така че то не ни притеснява“, добави Томас Уолкъп.

Баскетболистът разкри, че вече е започнал преговори за удължаване на договора си с Олимпиакос. Настоящият контракт на Уолкъп е до края на следващия сезон.

„Тук много ми харесва. Не само, че обичам Гърция и хората тук, но по-важното е, че обичам баскетбола тук. Това, което създадохме в отбора, е много важно за мен“, призна 30-годишният играч на Олимпиакос.

Снимки: Imago