Арбитражната комисия на БФБаскетбол намали глобата на Черно море Тича

На свое заседание Арбитражната комисия към БФБаскетбол намали глобата на БК Черно море Тича (Варна) от 1500 на 500 лева за нарушаване на установения ред по време на срещата от НБЛ срещу Берое от 16 февруари. 

„Арбитражната комисия разгледа възражение от 27.02.2023 г. от Черно море Тича срещу решение от 21.02.2023 г. от заседание на Дисциплинарно-административния съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ), с което на основание чл.

15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) е наложено на БК Черно море Тича наказание имуществена санкция в размер на 1500  на основание чл. 37, т. 2 от ДАП на НБЛ, за нарушаване на установения ред по време на срещата срещу Берое (Стара Загора) от 16 февруари“, заявиха от комисията. 

След като се запозна с решението на ДАС на НБЛ, с възражението на Черно море Тича и с доклада на дежурния представител, Арбитражната комисия при Българската федерация по баскетбол изиска писмени обяснения от старши-съдията на срещата Ивайло Ресиловски. Въз основа на всички документи АК приема, че извършване на нарушение на разпоредбата на чл. 37, т. 2 от ДАП на НБЛ е налице. Върховният орган в рамките на федерацията постанови също: „Въпреки това, предвид установената фактическа обстановка и обстоятелството, че това е първо подобно нарушение на отбора жалбоподател, наложената глоба е прекомерна, с оглед на което решението на ДАС на НБЛ следва да бъде частично отменено, а на БК Черно море Тича да бъде наложена санкция в размер на 500 лева“.

Снимка: НБЛ