Кайри отново иска да се събере с ЛеБрон

Звездата на Бруклин Нетс Кайри Ървинг отново успя да шокира баскетболния свят отвъд океана, след като стана ясно, че е поискал да бъде трансфериран преди края на прозореца следващата седмица. “Мрежите” вървят добре в класирането и заемат четвъртото място в Източната конференция с актив от 31-20 с липсата на Кевин Дюрант, който се възстановява, но въпреки това Кайри е преценил, че не желае да довършва сезона с екипа на Нетс, потвърди Ейдриън Войнаровски от ESPN.

Авторитетният журналист съобщи още, че Ървинг не е споделил предпочитанията си относно това къде иска да продължи кариерата пред ръководството, но се интересува от трансфер в Лос Анджелис Лейкърс, където се подвизава бившият му съотборник ЛеБрон Джеймс, с когото спечелиха титла в Кливланд Кавалиърс през миналото десетилетие. Очаква се именно “езерняците” да са един от кандидатите за привличането на Кайри. Останалите такива са Финикс Сънс и Далас Маверикс, съобщи Шамс Чарания от The Athletic.

Ървинг прекара последните три години в състава на Бруклин, но така и не успя да спечели шампионска титла, въпреки че в един период от време имаше за съотборници и Дюрант, и Джеймс Хардън. От началото на този сезон плеймейкърът постига средни показатели от 27.4 точки, 4.4 борби и 5.8 асистенции