Шампионска лига: Марица – Търговище 0:1! Следете мача ТУК!!!

Шампионките от Марица (Пловдив) ще изиграят днес второто си домакинство този сезон в Шампионската лига. Маричанки приемат вицешампиона на Румъния КСМ Търговище (Търговище) днес в зала Колодрума от 18:00 часа. 

“Жълто-сините” са в Група Е на Шампионската лига с Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), полския Група Азоти Хемик (Полице) и румънския КСМ Търговище (Търговище). 

Румънският съперник на маричанки са в състава си от световната шампионка със Сърбия Ана Биелица, както и българската националка Мира Тодорова, която е продукт на школата на Марица.

 

В състава са още три чужденки – белгийката Илка Ван де Вайвер, хърватката Николина Божичевич и сръбкинята Йована Миросавлевич. КСМ Търговище за първи път ще играе официален мач в България

Волейболистките на Търговище поведоха с 3:1 след атака на Ана Мария Матей. Националката Мира Тодорова атакува успешно за 6:4 за Търговище. Пайп на Добрина Христоскова намали резултата до 6:7. Борана Ангелова задържа топката в атака и Търговище поведе с 14:9. „Краче“ на Мира Тодорова и 16:10 за румънския тим. При 13:21 Борислав Краченов взе прекъсване за Марица. Дениса йоанна Йонеску донесе успеха на Търгавище в първата част с 25:14.

МАРИЦА (ПЛОВДИВ) – КСМ ТЪРГОВИЩЕ (РУМЪНИЯ) 0:1 (14:25)