Шампионска лига: Хебър – Заверче 0:1! Следете мача ТУК!!!

Българският първенец Хебър (Пазарджик) приема полския гранд Алурон Варта (Заверче) в мач от втори кръг на група В на най-престижния европейски турнир – Шампионската лига. 

Двубоят е от 19:00 часа в зала „Васил Левски“ в Пазарджик, като ще се излъчва пряко по MAX Sport 1.

„Тигрите“ са мотивирани да покажат най-доброто от себе си пред собствената си публика. Очаква се залата да бъде пълна, както винаги, като двубоят ще бъде наблюдаван и от привърженици на Заверче.

Двата тима се срещнаха и преди години, когато участваха в третия по сила турнир – “Чалъндж къп”.

Пазарджиклии са в почти пълен състав, като на терена се завръща разпределителят Александър Туш, който имаше травма на ръката и заради нея не взе участие в първата среща от Шампионска лига. В нея момчетата на Камило Плачи отстъпиха на Берлин Рисайклинг Волейс с 2:3 гейма след страхотна битка.

От титулярите отново ще отсъства единствено Николай Николов, който лекува травма в рамото.

От своя страна волейболистите на Заверче тръгнаха с успех – срещу турския вицешампион Халкбанк (Анкара), като се наложиха с 3:1 гейма в първия си двубой от Шампионската лига.

Камило Плачи заложи в стартовия състав на Добромир Димитров, след като Александер Туш вероятно не е бил възстановен напълно от контузия в ръката. Симон Хирш бе хванат на блокада и 4:8 в началото на двубоя. Блокада спря атака и на Якопо Масари – 4:9. Камило Плачи взе прекъсване за Хебър. Блокаут на Урош Ковачевич направи преднината на Заверче 13:6. Поляците драпнаха с 18:12. Волейболистите на Хебър намалиха до 15:18. Единична блокада на Виктор Йосифов и 16:18. Тодор Алексиев отигра в атака от зона 4 и 17:18. При 19:21 в игра за Хебър се появи Пламен Шекерджиев. Българските волейболисти намалиха до 20:21. Якопо Масари атакува успешно за 22:23. Полските волейболисти стигнаха до геймбол при 24:22. 

ХЕБЪР (ПАЗАРДЖИК) – АЛУРОН ВАРТА, ЗАВЕЧРЕ (ПОЛША) 0:1 (22:25)
ХЕБЪР: Добромир Димитров, Симон Хирш, Тодор Алексиев, Якопо Масари, Сиктор Йосифов, Иван Латунов – Теодор Салпаров-либеро
Старши треньор: КАМИЛО ПЛАЧИ
ЗАВЕРЧЕ:
 

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.