Треньорът на Аркада: Искаме да отпразнуваме с публиката заедно класирането ни напред в ШЛ

Румънският Аркада (Галац) надигра като гост българския първенец Хебър (Пазарджик) с 3:0 гейма в първия мач между двата тима от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Реваншът е днес (12 октомври) от 19,00 часа в Галац.

Домакините се нуждаят само от два спечелени гейма, за да се класират напред в ШЛ. Хебър пък излиза да гони задължителен успех в гостуването и продължаване напред.

При победа на българския шампион с 3:1 или 3:0, ще се стигне до т.нар. „златен“ гейм, който ще определи крайния победител. Осъзнавайки стойността на съперника, старши треньорът на Аркада Серджу Станчу заяви, че отборът му ще има много труден мач срещу българския тим, независимо, че ще играе на свой терен.

“В първия мач, този в България, успяхме да направим добър резултат. Това е, което искаме в сряда, да играем качествен волейбол и след добър мач да успеем в квалификациите. Нашият отбор включва опитни играчи. Имаме чуждестранни волейболисти и състезатели, които са играли много мачове като този, така че съм убеден, че ще бъдем готови по време на мача. Със сигурност приносът на публиката на Галац ще бъде решаващ и ние наистина искаме да отпразнуваме заедно в края на мача квалификация, за която ще направим всичко, за да я получим“, каза треньорът на румънския шампион Серджиу Станчу.

Победителят ще се изправи в 3-ия предварителен кръг на Шампионската лига срещу победителя от двойката Линдарен Волей, Амрисвил (Швейцария) / Младост, Загреб (Хърватия).

Швейцарците спечелиха първата среща с 3:1.