Кадри от инцидента между Турция и Грузия на ЕвроБаскет 2022

Грузия и Турция разпалиха страстите на ЕвроБаскет 2022 по време на мача помежду си в неделя, когато се стигна до инциденти на терена. Те обаче се пренесоха и извън него, а в последствие скандалът се превърна в тема №1 в Грузия и като цяло в баскетболния свят.

Искрите прехвърчащи между две от звездите на домакините и южните ни съседи – Дуда Санадзе и Фуркам Коркмаз запалиха истински пожар на паркета. Според видеозаписите грузинският национал удря турския състезател в гърба, където той все още  лекува контузия, а след това се стигна до грозни сцени, заради които играчите трябваше да напуснат принудително залата.

След дисквалификацията на Фуркан Коркмаз и Дуда Санадзе, турският национал е бил нападнат от Санадзе и двама негови съотборници, както и хора от охраната в коридорите на зала „Тбилиси Арена“. За случката се разбра чак на пресконференцията след двубоя, а от турския лагер поискаха преиграване на двубоя или поне на последните 4 минути и половина заради съкращаването на времето с 22 секунди при събитията, довели до дисквалификациите на Коркмаз и Санадзе.