Дунав (Русе) се отказа от Efbet Супер Волей

Волейболният Дунав (Русе) в крайна сметка се отказа от участие в елитната Efbet Супер Волей и ще играе във втората дивизия на шампионата – Висшата лига, обявиха официално от клуба. Причина за решението на Управителният съвет на клуба е финансовото състояние и високите изисквания за участие в елита.

„Скъпи приятели и фенове на волейбола, искаме да ви информираме за решението на Управителния съвет на СКВ „Дунав“-Русе представителния отбор (мъже) да участва в първенството на Висшата лига от националния шампионат за сезон 2022/2023. То беше взето много трудно, след задълбочен анализ на финансовото състояние на клуба, неблагоприятната кризисна ситуация и високите изисквания за участие в Суперлигата.

Решението беше съгласувано и подкрепено от спонсорите на клуба. Ние се надяваме, че отборът, съставен основно от русенски състезатели, ще защитава достойно волейболната чест на града и ще носи много радост на верните си привърженици. Нека заедно продължим напред“, написаха от клуба.

Преди две седмици от Дунав потвърдиха участието си в Efbet Супер Волей в последният момент, малко преди да приключи срокът за подаване на заявки, но сега се отказват.

При сегашното положение в елита на шампионата ще останат 13 отбора или има вариант да бъде поканен за участие финалистът във Висшата лига от миналия сезон – Миньор (Перник). До 5 август Националната Волейболна Лига ще се произнесе окончателно относно правоспосбността на клубовете за участие в шампионата. След това ще бъде насрочена и дата за жребий за първенството.

СНИМКИ: НВЛ/startphoto.bg

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.