ОФК Спартак (Плевен) призова феновете за подкрепа, клуба е стабилен, без задължения, цари пълна прозрачност

„Призовавам всички привърженици на ОФК Спартак да дойдат на 16 юли на стадион „Плевен“, да си купят билет (цената е пет лева) и да подкрепят отбора във футболната среща с Марица (Пловдив), от първия кръг на Втора професионална лига“. Това заяви на пресконференция днес в Плевен Борислав Георгиев, член на Управителния съвет на ОФК Спартак. Поводът за срещата на ръководството на клуба с журналисти е започващото тази вече първенство на Втора лига. Пред медиите говориха още Пепо Петков, председател на УС и новия член на ръководството Христо Таслаков.

„Показахме качество и развитие през миналия сезон. Мъжкият отбор се завърна в професионалния футбол. През новия сезон ще имаме и два отбора в елитните първенства – U17 с треньор Цветомир Младенов и U15 с треньор Светослав Бърканичков, в чийто състав има четирима национални състезатели. Общо 220 подрастващи тренират в школата на клуба. Това е бъдещето на ОФК Спартак“, заяви Петков. Той благодари от името на клуба за оказаната помощ от общинското ръководство начело с кмета Георг Спартански, Общински съвет – Плевен и другите спонсори. „Положихме свръх усилия за да получи стадион „Плевен“ лиценз. Естествено, че има още доста какво да се подобрява по съоръжението. В момента капацитета му е три хиляди места“, каза още председателя на УС. 

„Общинското ръководство осигурява 70 на сто от бюджета на клуба, за което благодаря на кмета. Не можем да искаме повече от него. Не спираме да търсим още спонсори. Нека и феновете да помогнат като дойдат на стадиона и си закупят билет или абонаментни карти на стойност 40 лева. Сега е момента да привържениците да покажат, че Плевен заслужава да има футбол на професионално ниво“, уточни Борислав Георгиев. 

Към мнението му се присъедини и новия член в ръководството. „Професионален футбол няма как да се прави, когато главния спонсор е Общината. Още повече, че общините навлизат в труден период. Трябва плевенчани да помогнат“, добави Христо Таслаков, който ще помага с контактите си за набиране на финансови средства.

„В момента клуба е финансово стабилен. Има пълна прозрачност. ОФК Спартак (Плевен) няма никакви задължения. Всичко се изплаща редовно и така ще продължаваме“, категоричен е Петков.

Относно спортно-техническата част, от ръководството смятат, че отбора е готов за завръщането си в професионалния футбол. 

„Треньорският щаб Красимир Бислимов, Петър Ванков и спортния директор Евертон Фернандо Джилио-Том извършиха добра селекция от доста играчи. Отборът е от 22-ма футболисти“, поясни Пепо Петков. Борислав Георгиев допълни, че очаква в състава на Спартак срещу Марица (Пловдив) да излязат осем плевенчани.