Поредно натоварено лято за българските рефери

Поредно натоварено лято ще имат българските международни рефери и комисари. 

Комисарят Орлин Николов и съдиите Венцислав Великов и Стефан Стефанов ще са българските представители на Европейското първенство за момчета до 16 години, Дивизия Б, в София от 11 до 20 август. 

Венцислав Великов ще е неутрален рефер и на Европейското първенство за юноши, Дивизия А, в Измир, Турция (30 юли – 7 август). Той ще придружава и българския отбор за младежи на Европейското първенство, Дивизия Б, в Тбилиси от 15 до 24 юли.

 

Мартин Хорозов ще придружи националния отбор за юноши до 18-годишна възраст с Плоещ, Румъния за Европейското първенство, Дивизия Б, от 29 юли до 7 август. Хорозов получи и наряд за Европейското първенство за жени до 20-годишна възраст в Шопрон. 

Елеонора Рангелова ще е отговорник за съдийския и комисарския състав на Европейското първенство за младежи до 20-годишна възраст в Подгорица от 16 до 24 юли. 

Ангел Иванов ще е рефер на финалите в Дивизия Б на първенството за момичета до 16 години в Подгорица от 18 до 27 август. Той ще ръководи двубои и от шампионата в дивизия Б при девойките в София от 30 юли до 7 август. 

Мениджърът на НБЛ Сандра Велчева ще бъде делегат на Европейското първенство за момичета до 16 години в Дивизия А в Португалия (19-27 август) и Event coordinator на световното първенство за момичета до 17-годишна възраст в Дебрецен, Унгария от 9 до 17 юли. Тя ще бъде представител на ФИБА и на световното първенство за жени в Австралия от 22 септември до 1 октомври.