Видич похвали Станимир Маринов и определи Рилски като фаворит във финала

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич даде своето мнение след победата над Левски със 78:76 в зала „Универсиада“. По този начин ботевградчани спечелиха серията с 3-1 победи и достигнаха до финала на НБЛ, където ще премерят сили с първенеца в редовния сезон Рилски спортист. Според Видич Рилецо е абсолютен фаворит във финалната серия, като сръбският наставник не пропусна и да похвали гарда Станимир Маринов, който се завърна в игра след тримесечна пауза.

„Останахме фокусирани и концентрирани в последните седем дни въпреки всичко, което се случи извън паркета.

Аз не бях оптимист, но отборът ме вдигна и това е причината да победим. Станимир Маринов е най-добрият защитник в България. Познавам го от 2010-а. Тогава той дойде на баскетболен лагер в Сърбия и още тогава казах, че ще стане национал. Винаги сме били в контакт с него. Казах му, че ако чувства, че може да играе, ще играе.

Аз се опитвам да бъда треньор тук – да правя план, да правя нещата да работят. И след това идва някой и ти казва, че няма да играеш срещу този, а срещу този. Това е катастрофа. Сега успехът е още по-сладък. Рилски спортист е абсолютен фаворит във финала. Те играха добре в Европа, имат петима чужденци в състава си, значи са абсолютни фаворити“, заяви Видич.

Снимка: Start-photo.bg