Световен шампион сложи фланелка на ЦСКА 1948

Бившата звезда на френския футбол Еманюел Пти позира с фланелка на ЦСКА 1948. Световният шампион от 1998 година, който реализира третия гол за „петлите“ на финала срещу Бразилия, се срещна в Лондон с българския запалянко Кирил Евтимов. Срещата между Пти и родния финансист се случи преди двубоя между Уест Хам и Лион в Лига Европа, като двамата продължиха разговора си от края на 2021 година – в Париж преди Пари Сен Жермен и Брюж от Шампионската лига. 

Тогава бившият халф на Монако, Арсенал, Барселона и Челси е поискал от Евтимов фланелка на български клубен отбор, без да уточнява на кой.

В Лондон българският фен е показал няколко фланелки на Пти, който е избрал тази на ЦСКА 1948. 

Евтимов е подарявал фланелки на други световни звезди. Наскоро той зарадва наставника на националния отбор по баскетбол на САЩ с фланелка на Локомотив (София), а бившият шведски национал Томас Бролин получи като армаган фланелка на Дунав. Звездата от „Лоши момчетата“ и „Нищо за губене“ Мартин Лорънс пък се окичи с фланелка на България на Елин Топузаков. Тениска на националния отбор на България имаше и за шесткратния златен медалист от Барселона’92 Виталий Шербо.