Прсцесорът Qualcomm Snapdragon Wear 5100 ще удължи живота на смарт часовниците с Wear OS

Qualcomm имат стратегическа роля в изграждането на Wear OS екосистемата и популяризирането на смарт часовниците с платформата. Компанията си партнира с Google и произвежда специална серия от процесори за този тип устройства. Така например Snapdragon Wear 4100 процесорите предложиха впечатляващи подобрения по отношение на скоростта и живота на батерията.

Чиповете от серията бяха представени преди две години и е време Qualcomm да реализират следващият ъпдейт на Snapdragon Wear платформата.

Данни на WinFuture разкриват, че компанията вече провежда тестове с чипсет, който има кодовото име “SW5100”.

Едва ли има съмнение, че новия процесор за умни часовници ще се казва Snapdragon Wear 5100. Qualcomm ще продълкжат със стратегията да пуснат две версии на архитектурата, съобщава xda-developers. Разликата е, че стандартният модел разделя Power Management Integrated Circuits (PMIC) и SoC, докато при Wear 5100 са комбинирани в един Molded Embedded Package (MEP).           

      

 

Процесорите ще бъдат произведени с 4-нанометрова технология във фабрики на Samsung. Aрхитектурата ще включва АRM Cortex-A51 ядра с работна честота от 1.7GHz, Adreno 702 GPU и 4GB LPDDR4X RAM памет. Предвидена е още поддръжка за eMMC 5.1 памет модули, както и ISP модул, който може да се конфигурира с двойни камери (13МР 16МР).

Бъдещите собственици на часовници с Wear 5100 ще могат да провеждат видео разговори с 1080р резолюция. Допълнителен QCC5100 чип s АRM Еthos Machine Learning Core за по-прецизно следене на сърдечния ритъм. Технологията Bluetooth 5.2 с LTE също е част от характеристиките на новите процесори.

 

Oще от Digital: Новите смарт часовници с Wear OS ще могат да сменят потребителския интерфейс, когато ги носим с дисплея надолу