TikTok ще въведе ограничения на съдържанието, според възрастта на потребителите

Разработчиците на популярното приложение са започнали усилени тестове със система, която ще ограничава съдържанието за някои профили. Идеята е най-младата аудитория да бъде предпазена, като не им се показва видео, което не е подходящо за тяхната възраст. По този начин TikTok ще опитат да отговорят подобаващо на нарастващото напрежение свързано с качеството на съдържанието.

Новата система ще блокира автоматично клипове, които смята, че не отговарят на съответната възрастова група.

Индекса за ограниченията на възрастта няма да се показва в профилите на потребителите, а ще работи във фонов режим, филтрирайки клиповете още преди да се покажат. За в бъдеще TikTok ще премахват все повече съдържание от приложението.

Самите потребители също могат да допринесат като докладват определени клипове, които смятат, че не са подходящи за определена възрастова група.

 

 

На този етап системата се тества с ограничен брой потребители на приложението. Членовете на общността на ТikTok ще могат да избират зоните на комфорт и съответно да филтрират нещата, които виждат в своите акаунти. Видео клипове, които не отговарят на условията aвтоматично ще се изтриват от приложението на ByteDance и няма да се индексират от неговите алгоритми.

Съдържанието в подозрителни категории ще бъде отделено в допълнителни секции. TikTok актуализират още условията за използване на приложението, като се тества и функция, с която авторите да избират предпочитана възрастова група на своята аудитория.

Продължават експериментите с нови опции, които да позволяват на отделни профили да изберат допълнителни предпочитания за селектиране на клипове в TikTok. Платформи като Instagram, Facebook, Snapchat и YouTube са изправени пред все по-сериозно напрежение да филтрират съдържанието на най-младите потребители.

 

TagsTikTok