Старите модели iPhone поддържат полезна функция, която в iPhone 13 липсва

Собствениците на iPhone 13 се оплакват от невъзможността да използват полезна функция, която досега бе неизменна част от смартфоните. Оказва се, че новите модели не предлагат „Noise Cancellation“ опцията за телефонни разговори в Accessibility настройките на iPhone. Ако не виждате функцията в менюто с настройки е добре да знаете, че и другите потребители на iPhone 13 не могат да я използват.

Някои потребители очакваха Apple да предоставят ъпдейт, който добавя „Noise Cancellation“ в настройките, но това няма да се случи.

Обратната връзка с представителите на Apple Support също потвърждава, че iPhone 13 няма да получи функцията за блокиране на околния шум при видео разговори.

 

 

Това е изненадващо, тъй като версиите на iPhone с по-стар хардуер могат да работят с функцията. На този етап няма официално изявление от Apple относно причините за премахване на „Noise Cancellation“, информира TechRadar. Временно решение позволява да активирате „Voice Isolation“ функцията по време на разговор от „Control Center“.

Трудно е да се предположи дали компанията ще промени плановете си или заглушаването на шума при разговори ще остане ексклузивна опция за по-старите версии на iPhone.

 

Oще от Digital: Apple намалява производството на смартфоните iPhone 13, заради недостиг на чипове