TikTok изпревариха Google и са най-популярният домейн в интернет за 2021г.

Социалната изолация и модернизацията в начините, по които работим и се обучаваме онлайн предизвика бум в трафика на интернет. Тези процеси са подпомогнати и от невероятната популярност на умните джаджи в интелигентните домове. Потребителите прекарват все повече време в забавление с мобилни приложения, което утвърди смартфоните като най-важната технологична джаджа в ежедневието.

Google са един от най-посещаваните сайтове в уеб пространството и ежедневно обработват милиарди заявки на потребителите.

Забелязва се известна промяна в баланса на силите, която е свързана с популярността на приложенията за забавление. Най-добрият пример е TikTok, тъй като вече подобри повечето рекорди за приходи и инсталации от App Store и Google Play.

От CNet ни съобщават за поредното впечатляващо постижение на TikTok, което красноречиво показва колко сериозно е влиянието на платформата за споделяне на кратки видео клипове в световен мащаб.

 

 

Нов доклад на Cloudflare разкрива, че Google вече не е най-популярният домейн и трябва да се задоволят с втората позиция. Това е изненадващо с оглед невероятната популярност на приложениятa, които предлагат на потребителите. ТikTok оглавява тазгодишната класация за Top Domain Ranking 2021.

Припомняме ви, че в края на миналата година лидер бе Google, като приложението на ByteDance заемаше едва седма позиция. TikTok разширяват с внушителни темпове своята потребителска база, като през септември преминаха границата от 1 млрд. активни профили. Разпространението на коронавируса също подканва да бъдем по-активни в своите акаунти в приложението.

Едва ли ще се изненадате, че Facebook е третият най-популярен домейн в интернет за изминалата година. Първите пет се допълват от Microsoft и Apple. Останалите популярни услуги, които попадат в челните десет включват още Amazon, Netfxli, YouTube, Twiiter и WhatsApp.