Чернокожев и Радич изведоха Левски до първа победа в Балканската лига

Цветомир Чернокожев и Ивица Радич се разписаха с дабъл-дабъл, а Левски надви със 103:74 (26:17, 20:20, 31:20, 26:17) Академия ФМП в Северна Македония и спечели първата си победа в група „А“ на Балканската лига.

Така „сините“ се изкачиха на четвърто място с четири точки и изостават с шест от лидера Апоел Галил (Израел), който има и два мача повече.

Радич завърши мача с 25 точки и 11 борби, а Чернокожев добави 14 точки и 11 борби за успеха на Левски. Марио Литъл, Венцислав Петков и Николай Михайлов също завършиха с двуцифрен актив, а най-ефективен в мача бе състезателят на домакините Били Айви.

Той наниза цели 41 точки и игра пълни 40 минути.

Левски поведе в резултата в началото на убийствена поредица от тройки в първата четвъртина. Венцислав Петков вкара от далечно разстояние за 13:12 и последваха нови две безответни тройки от Асен Великов и Лъчезар Димитров, а серията като цяло нарасна до 13:0. Българският отбор, който не загуби нито една от четвъртините, вкара 10/34 от далечно разстояние и бе супер ефективен под коша със 78.9 вкарани стрелби.

Снимка: НБЛ

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.