Nissan ще инвестират $18 млрд. за разработка на електрически автомобили

Nissan е производител с основен принос за навлизането на нови иновации в автомобилната индустрия. Японският бранд вижда голямо бъдеще в електромобилите като основно средство за растеж и бизнес развитие. Именно заради това борда на директорите на Nissan е одобрил сериозен инвестиционен капитал.

Според официалните данни Nissan Motor възнамеряват да осигурят бюджет в размер на $17.

6 млрд., за да реализират плановете си в сегмента на електрическите автомобили. Основен приоритет за компанията ще бъде разработката на батерии от последно поколение, които обещават да увеличат значително пробега с едно зареждане.

В момента Nissan е третият най-голям производител на автомобили в Япония, като сегашната инвестиция е два пъти повече от бюджета има за разработка на EV модели през последното десетилетие. Така компанията се надява да се превърне в по-сериозен конкурент на Toyota и големите производители в тази пазарна ниша.

 

 

Стратегията на компанията предвижда до края на десетилетието да видим 23 нови автомобили с електрически системи за задвижване. Поне 15 от тях ще се захранват изцяло от EV агрегати. Това е причината Nissan да търсят начини да намалят цената на литиево-йонните батерии.

Амбициците им са да свият тази стойност с повече от 65% в следващите осем години, съобщава Reuters. Експертите на компанията се надяват да разполагат с прототип на революционна батерия до март 2029г. Данните на анализаторите разкриват, че продажбите на електромобили са отчели ръст от 41% през последната година.

От Nissan вече осигуриха бюджет от $1.4 млрд. за изграждане на съвместно съоръжение с Envision AESC на територията на Великобритания, за да отговори на високото търсене към електромобили. В заключение ще отбележим, че новата инвестиция от $18 млрд. ще покаже дали Nissan могат да бъдат дългосрочен фактор в този пазарен сегмент.

 

TagsNissan