Olympus вече се казва OM System

ОМ Digital Solutions е името на компанията, която е собственик на легендарния бранд в света на фотографията. През последните години Olympus не успяват да намерят правилната стратегия, за да се конкурират успешно с другите производители и изпитват финансови затруднения. Последната фаза от отделянето на компанията от Olympus Corporations е свързан със смяна на името.

Главният изпълнителен директор, Шигеми Сугимото потвърди, че след ребрандирането новите устройства на Olympus вече ще се казват OM System.

Стратегическата промяна в идентичността на популярния бранд влиза в сила с незабавен ефект. Вече се работи над фотоапарат с Micro Four Thirds сензор, който ще даде подобаващ старт на актуализирания бранд.

Всички нови камера системи със сменяеми обективи, дигитални компактни фотоапарати, бинокли, аудио продукти и др. услуги, които предлага компанията на многобройните си клиенти по цял свят ще се казват OM System, съобщава Pocket-Lint.

 

 

Eдин от приоритетите за бъдещото развитие на OM System ще бъде създаването на ново портфолио от по-компактни и леки камери системи, но също увеличаването на инвестиции в разработката на изчислителни фотографски технологии. Припомняме ви, че Olympus финализираха продажбата на своята Imaging дивизия на Japan Industrial Partners (JIP) още в началото на годината. 

Веднага след това OM Digital Solutions се отдели в самостоятелна компания, която тепърва ще популяризира новия бранд OM System в световен мащаб. Все още няма информация за техническите спецификации на предстоящия Micro Four Thirds фотоапарат и конкретните планове за 2022г.

 

Oще от Digital: Olympus излизат от бизнеса с фотоапарати